Deak Ibolya üzente 13 éve

Nagyon tetszik.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Javaslom, abba ne hagyd, ha az elsők ilyen szépek lettek. Üdv:Edit

Válasz

Horváth Natália üzente 13 éve

Nagyon szép lett, gratulálok!

Válasz

Pappné Magdi üzente 13 éve

Nagyon szépen köszönöm a választ Ildikó,hétvégén kipróbálom majd beszámolok mire jutottam.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Közben eszembe jutott, hogy Varsáné Marcsu üvegjeit a decoupage közösségen lehet megnézni:)

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Hát, kedves Magdika! Sehol! Én legalábbis sehol nem találtam. Én is úgy kérdezősködtem, aztán hallomásból készítettem el. Aztán átalakítottam a gyártási technológiát a magam szája íze szerint. A Natinak is az én módszerem jött be jobban. Végülis kétoldalú ragasztó a lényege a mi módszerünknek. Azzal az üveg tetejétől az aljáig csíkokat húzunk egymás mellé, kicsi közökkel, és keresztben elkezdjük feltekerni a zsinórt a tetejétől lefelé. Ahogy betekerted, már szalvétázhatod is, hiszen ezzel nem kell várni. Valami színben passzoló jó kis szalvit ráraksz úgy, hogy ráfekteted a felületére, és valami puhább ecsettel a felületét húzkodod ragasztóval, a zsinórok fekvési irányába. Így nagyon szépen felveszi a zsinórozás csíkjait, belesimul teljesen, így olyan, mintha valóban festve lenne a felület. A zsinórok színezésével tudod variálni + mindenféle kis díszekkel. Nem tudom hova lett közülünk Varsáné Marcsu, ő nagyon szép üvegeket készített úgy is, hogy nem szalvétázta, csak a zsinórokat kombinálta.

Válasz

Pappné Magdi üzente 13 éve

Ildikó!Nagyon tetszenek a zsinóros üvegeid,elárulnád hol tudom megnézni hogyan kell csinálni ezt?

Válasz

Pappné Magdi üzente 13 éve

Dehogy,éppenhogy azért kérdezek ennyit,mert rengeteg még a tanulnivalóm,mert ugye elméletben tudom csak hát az a fránya gyakorlat az nem mindig úgy sül el.Nagyon szivesen fogadom mindenkitől a kipróbált dolgokat,kritikákat abból lehet tanulni,puszi:Magdi

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Akkor ne haragudj, ha belekotyogtam :( Szerintem nagyon helyes kis dobozkák! Úgyhogy csak gratulálni tudok, és reménykedni, hogy sok ilyent látunk még tőled!

Válasz

Pappné Magdi üzente 13 éve

Igen,ezt tudom,hogy akkor lesz a jó,ha beleolvad szinte az alapszínbe.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

A tépés hatásosabb, az biztos, mert sokkal jobban belesimul aztán a háttérbe. Ugye az fontos még - de azt úgy látom, figyelted, hogy fehér alapra úgy lehet szépen ragasztani, ha szabályosan ki lehet vágni a mintát, kontúr nélkül, vagy fehér a kontúrja, és belesimul a háttérbe. Összemosni akkor kell elsősorban, ha más színnel szeretnéd aztán a hátteret. Először fehérre lealapozod, vagy valami nagyon világos vajszínűre, aztán ha fent van a minta, befested körülötte, és összetuffolod, vagy festegeted a háttér színével a minta körül. És az akril festék a legjobb!!! Millió színben van!

Válasz

Pappné Magdi üzente 13 éve

Szia Ildikó!Igen a gyűrődésekre meg néhol látszik a széle a szalvétának,ezekre gondoltam.Lehet ha tépem és nem vágom a szalvétát jobb lesz?Vagy össze kellene mosni vmilyen festékkel a széleket?Van itt még kérdésem elég sok.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Szia, Magdi! Üdvözlünk a csapatban! Örülök, hogy ezzel is próbálkozol. Nagyon jól indítottál. A kezdeti problémákat meg hamar kiküszöböli az ember. Gondolom, a gyűrődésekre gondolsz..., ha bosszant (ezt azért írom, mert a húgomat, és még egy-két ismerősömet nagyon nem zavarja, ők simán ilyeneket csinálnak), akkor tudok javasolni a ragasztás után genotermát (iratgyüjtő zacsit) rásimítani, és egy puha ronggyal átdörzsölöd, ami rögtön nagyon szépen lesimítja - ha menet közben nem sikerült:) De én mindig örömmel nézek ilyen kis gyönyörűséges dobozkákat. Én még nem csináltam, de egyszer mindennek eljön az ideje.

Válasz

Pappné Magdi üzente 13 éve

Sziasztok,új vagyok még itt,ezeket most csináltam,kinagyítva látom a rengeteg hibát benne,de minden kezdet nehéz,remélem lesz ez még jobb is!Majd sokat nézegetem a ti gyönyörűséges dolgaitokat,üdv.:Magdi

Válasz